Streekproducten

Streekproducten

Ervaar de pure smaak van het zuiden via de vele streeproducten die in deze regio worden vervaardigd. Wat dacht u bijvoorbeeld van Sjtekwórs, Beerkees of Knapkook? Nooit van gehoord, laat staan geproefd? Dan nodigen wij u graag uit voor een eerste kennismaking met de Limburgse streekproducten.

Waarom streekproducten?

Met streekproducten worden weinig transportkilometers afgelegd. Dat is én goed voor het milieu én het maakt de controle op de grondstoffen ook eenvoudiger. Tenslotte bevindt de grondstofleverancier (tuinder, boer) zich vaak is op fietsafstand van het productiebedrijf. De vervaardiging van streekproducten gebeurt op ambachtelijke wijze en is vrij arbeidsintensief. Met als resultaat het creëren en behouden van werkgelegenheid dat weer ten goede komt aan de regionale economie. En het allerbelangrijkste: streekproducten zijn gewoon heel erg lekker!

Adressen voor streekproducten

Landwinkel Schurenhof

Hier vindt u onder andere het Gagelbier. De gagel die hiervoor gebruikt wordt, groeit bij Nationaal Park de Meinweg.

Grootestraat 49
6063 AK Vlodrop
(0475) 403 393
www.schurenhof.nl

Boerderij plus winkel 't Zittard

't Sittert 3
6077 NN Sint Odiliënberg
(0475) 537 024
www.zittard.nl

Slijterij-Wijnboetiek "Het Steenhuis"

Hier vindt u enkele speciale "Geluksproducten" zoals het Roerdaler Gelukslikeur en de overheerlijke Geluks-bonbons, het Vlo-drupke, Roerdaler Meinweg elixer, Vlorper jonge jenever, Gerard Krekelbergwijn en de Roerdaler bieren, Blond, Dubbel, Tripel en de Quadrupel.

Grootestraat 3
6063 AK Vlodrop
(0475) 402 327
www.hetsteenhuis.com