RSS

Op stap met de Geluksexpres

In augustus en september 2020 kunt u elke dinsdag, woensdag en donderdag een leuk en ontspannen uitstapje maken met de Geluksexpres. Op dinsdag draait het arrangement om natuurlijke en gezonde voeding. Op woensdag kunt u op zoek naar wilde zwijnen op De Meinweg en op donderdag maakt u een tochtje langs de geluksplekken. Vanwege de coronamaatregelen zijn er maximaal 16 plaatsen in de trein. Mondkapjes zijn verplicht.

Dinsdag: gezonde voeding

Op dinsdag is het onderwerp van de excursie ‘gezonde en natuurlijke voeding’. De Gelukstrein vertrekt om 13.30 uur bij Oetsjpanning De Meuleberg, Waterschei 71 in Melick. Van daaruit rijdt de trein naar Vlodrop. Wandel in Vlodrop mee rond de biologische zwemvijver en door de heem- en kruidentuin ‘Op een blaadje’. Elk seizoen heeft zijn aanbod, de teunisbloem, de bloemen en bottels van de hondsroos, het knapperige zaad van de weegbree. Na een bezoek aan een streekproductenwinkel gaat u met de trein terug naar De Meuleberg. Proef daar het in huis gebakken sportbrood ‘Bassies brood’. Gemaakt voor gezonde sporters met extra veel  graanproducten.

Aanmelden kan bij De Meuleberg, telefoon: (0475) 475 901. Kosten: 5 euro per persoon. Bij het vertrekpunt haalt u een Geluksmunt op die u inlevert bij de chauffeur van de Gelukstrein.

Woensdag: wilde zwijnen

Op woensdag kunt u met de Gelukstrein op zoek naar wilde zwijnen op De Meinweg, de ‘Wildjverkestoer’’.  De Gelukstrein vertrekt om 13.30 uur bij De Boshut, Meinweg 2, 6075 NA Herkenbosch. Daar bent u rond 16.00 weer terug. De trein rijdt van De Boshut naar het Boshotel. Daar kunt u even uitstappen. Daarna rijdt de trein verder door een natuurontwikkelingsgebied en langs een zeer oude Roerarm waar ook een gelukplek te vinden is. Daarna rijdt de trein terug naar De Boshut.

Aanmelden kan bij De Boshut, telefoon: (0475) 530 439. Kosten: 5 euro per persoon. Bij het vertrekpunt haalt u een Geluksmunt op die u inlevert bij de chauffeur van de Gelukstrein.

Donderdag: tour langs geluksplekken en kasteeltuinen

De trein vertrekt om 13.30 uur bij Landal Landgoed Aerwinkel. U bezoekt een aantal geluksplekken en de mooie kasteeltuin bij Kasteel Montfort. Rond 16.00 uur bent u terug bij Landal Landgoed Aerwinkel.

Aanmelden kan bij Grand Café Pimpernel, Zwembadweg 1 in Posterholt, telefoon: (0475) 404 329. Kosten: 5 euro per persoon. Bij het vertrekpunt haalt u een Geluksmunt op die u inlevert bij de chauffeur van de Gelukstrein.