RSS

Helpt u mee kruisen en kapelletjes te onderhouden?

In Roerdalen staan meer dan zeventig kruisen en kapelletjes langs de wegen. Al deze kruisen en kapellen hebben een verhaal. Het zijn getuigenissen van mensen die best wat hulp van boven konden gebruiken.

Een kruis kan een monument van dankbaarheid zijn van mensen die veilig de oorlogsjaren zijn doorgekomen. Of een gedenkplek voor een dierbare die is omgekomen. Een hagelkruis is opgericht om de oogst niet te laten mislukken door hagel. En dan zijn er nog de vele kapelletjes zoals voor Sint Rochus of Sint Antonius. Veel van deze kruisen en kapelletjes hebben de status van monument.

Vrijwilligers

Veel kruisen en kapelletjes in Roerdalen worden liefdevol onderhouden door buurtbewoners. Naar een aantal van deze monumentjes kijkt echter niemand om. Stichting Kruisen en Kapellen is daarom op zoek naar vrijwilligers die zo’n kruis of kapelletje in hun buurt willen verzorgen. De bedoeling is dat de vrijwilligers zorgen dat het er netjes bij ligt en mankementen of vernielingen signaleren. Voor advies kunnen zij contact opnemen met Stichting Kruisen en Kapellen.

Aanmelden

Wilt u een handje helpen? Dan kunt u zich aanmelden bij Marcel Richter, telefonisch via 06 109 068 18 of per mail: richterlinne@gmail.com.