RSS

Apollobad open tot 1 januari 2018

Tijdens de raadsvergadering van 13 juli 2017 heeft de gemeenteraad besloten dat het Apollobad tot uiterlijk 1 januari 2018 open blijft. De gemeente blijft tot die tijd verantwoordelijk als eigenaar en exploitant.

Eerder was besloten dat het Apollobad tot 1 augustus 2017 open zou blijven. De gemeenteraad heeft echter ingestemd met een verlengde openstelling. In die extra tijd kunnen de beoogde partijen die het bad zouden kunnen overnemen van de gemeente hun plannen uitwerken. Het doel is om het bad in de toekomst open te houden. Hoe dat er precies uit gaat zien moet nog duidelijk worden.

Onderzoek                                                                                                      

Het Burgerplatform Zwemmend Roerdalen en de Stichting Vitaal Roerdalen in het bijzonder, heeft onderzocht of overname van het Apollobad van de gemeente per 1 januari 2018 haalbaar is. Daarbij wordt zeker een marktpartij betrokken. Deze marktpartij moet nog worden geselecteerd. De uitslag van het onderzoek en de marktconsultatie is positief: beoogde overname per 1 januari 2018 van het Apollocomplex is een serieuze mogelijkheid. Dit plan moet zorgvuldig worden uitgewerkt. Dat vraagt extra tijd. Ook is nog niet duidelijk welke marktpartij gaat meedoen. Dat zal medio oktober duidelijk zijn.

Zwemlessen en groepsactiviteiten

Het is nu nog niet duidelijk hoe de situatie na 1 januari 2018 zal zijn. Tot die tijd kan uw kind gewoon in Melick aan de zwemles meedoen. De lessen gaan in ieder geval door tot 1 januari 2018. Ook de groepsactiviteiten zoals meer bewegen voor ouderen en aquazwemmen gaan tot 1 januari 2018 gewoon door. U kunt zich hiervoor blijven aanmelden. De zwemverenigingen kunnen tot die datum eveneens van het zwembad gebruik blijven maken. Zodra er meer duidelijkheid is over de mogelijkheden na 1 januari 2018 informeren we u hierover op onze informatiepagina in VIARoerdalen en deze website.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Sportbedrijf van de gemeente Roerdalen, telefoon (0475) 531 500. U kunt ook een via e-mail sturen: sportbedrijf@roerdalen.nl. Meer over de activiteiten in het Apollobad én in de buitenbaden leest u op de pagina Zwembaden.