RSS

Nieuws

 • Doe jij mee met het Cuypersjaar?

  (12-01-2021)

  Op 3 maart 2021 was het precies honderd jaar geleden dat de bekende Roermondse architect Pierre Cuypers overleed. Om hem te eren, vinden het hele jaar activiteiten plaats in diens geboortestad Roermond en omgeving. Ook Stichting Gastvrij Roerdalen Wassenberg doet mee.

  Lees verder
 • Op zoek naar kindergeluksplekken in Roerdalen

  (17-12-2020)

  Lekker samen naar buiten! Dat is gezond, geeft energie en maakt gelukkig. Bezoek een van de kindergeluksplekken.

  Lees verder
 • Roerdalen straalt in ‘Hier is mijn vaderland’

  (24-11-2020)

  In het najaar van 2020 zond omroep L1 de tv-serie ‘Hier is mijn vaderland’ uit. De zesdelige serie laat de Limburgse diversiteit zien op het gebied van cultuur, landschap en historie. Iedere aflevering komt een nieuwe gemeente aan bod. Ook onze eigen gemeente kwam aan bod.

  Lees verder
 • Zomertips voor een dagje uit in Roerdalen: deel 3

  (11-08-2020)

  Haal alles uit je zomervakantie! Had je de eerste tips voor een dagje uit in Roerdalen al gezien? En het tweede bericht met ideeën voor een dagje uit in onze mooie gemeente? Dan krijg je van ons nu nog een paar leuke zomertips! Misschien wordt dit wel je leukste, meest verrassende zomer ooit!

  Lees verder
 • Zomertips voor een dagje uit in Roerdalen: deel 2

  (06-08-2020)

  Haal alles uit je zomervakantie! Had je de eerste tips voor een dagje uit in Roerdalen al gezien? Er is nog veel meer te doen in onze mooie gemeente! De komende weken delen we regelmatig leuke tips voor een dagje uit in Roerdalen op deze website. Misschien wordt dit wel je leukste, meest verrassende zomer ooit!

  Lees verder
 • Zomertips voor een dagje uit in Roerdalen: deel 1

  (04-08-2020)

  Haal alles uit je zomervakantie! En dat in onze eigen mooie gemeente! We delen leuke tips voor een dagje uit in Roerdalen. Misschien wordt dit wel je leukste, meest verrassende zomer ooit!

  Lees verder
 • Fietsend op zoek naar het geluk!

  (04-08-2020)

  Jos Notté heeft per fiets alle geluksplekken in Roerdalen bezocht. Hij schreef een inspirerend verslag van zijn tocht!

  Lees verder
 • Ommetje Melick met Marcus en Livia

  (13-07-2020)

  Tweeduizend jaar geleden, in de tijd van de Romeinen, woonden Marius en Livia in Melick. Tijdens een speelse wandeling van bijna acht kilometer door en rondom het dorp leer je over hun leven. 

  Lees verder
 • Landgoed Hoosden in beeld

  (01-07-2020)

  Landgoed Hoosden is een mooi stukje natuur in Sint Odiliënberg. Wilt u meer weten over de geologie en cultuurhistorie van het landgoed ? Of over de planten en dieren die er voorkomen? Kijk dan eens op www.hoosden.nl.

  Lees verder