RSS

Nieuws

 • Help mee het fietsknooppuntensysteem verbeteren

  (19-04-2018)

  Routebureau Noord- en Midden-Limburg beheert en onderhoudt het 1500 kilometer tellende fietsknooppuntensysteem in diverse gemeenten. Van mei tot en met juli 2018 wordt de ondergrond van de fietspaden onder de loep genomen.

  Lees verder
 • Watertappunt weer aangesloten

  (13-04-2018)

  Sinds begin april kunt u weer lekker drinkwater tappen aan de Oude Markt in Posterholt en de Sint Wirostraat in Sint Odiliënberg. Inwoners en voorbijgangers kunnen gratis gebruik maken van de WML Watertap. Het drinken van kraanwater is gezond en duurzaam. WML en de gemeente Roerdalen stimuleren samen het drinken van kraanwater met deze watertaps. Kijk voor meer informatie over de WML Watertap op de website van WML: www.wml.nl/tappunt.

 • De buitenbaden gaan weer open!

  (13-04-2018)

  Op zaterdag 28 april gaan de buitenbaden weer open. Het gezellige Ploensjbad in Vlodrop en het mooie, bosrijke ’t Sweeltje in Montfort blijven open tot en met zondag 2 september. Kom op een warme dag eens een frisse duik nemen en plof daarna lekker neer in de ligweide. Gezelligheid en plezier gegarandeerd, voor jong en oud!  

  Lees verder
 • Wandelen en fietsen in NP de Meinweg

  (04-04-2018)

  Nederland heeft twintig Nationale Parken. In de parken zijn alle bijzonderheden van de Nederlandse natuur
  terug te vinden: duinen, bossen, heide, laagveen, getijdennatuur, beekdalen en vennen, met elk hun eigen
  bewoners en dat maakt elk park uniek.

  Lees verder
 • Geluk verbindt over grenzen heen!

  (26-03-2018)

  Geluk verbindt over grenzen heen: ook de Duitse gemeente Wassenberg heeft geluksplekken! Net als in Roerdalen hebben ook in Wassenberg inwoners hun mooiste plek in de gemeente genomineerd.

  Lees verder
 • Nieuwe fietsknooppuntenkaart Routebureau

  (15-03-2018)

  Routebureau Noord- en Midden-Limburg heeft een nieuwe fietsknooppuntenkaart uitgebracht. De kaart is te koop bij VVV-winkels en –agentschappen in Noord- en Midden - Limburg. U kunt de kaart ook bestellen via de webshops van www.liefdevoorlimburg.nl en www.vvvmiddenlimburg.nl.

  Lees verder
 • Helpt u mee kruisen en kapelletjes te onderhouden?

  (15-03-2018)

  In Roerdalen staan meer dan zeventig kruisen en kapelletjes langs de wegen. Al deze kruisen en kapellen hebben een verhaal. Het zijn getuigenissen van mensen die best wat hulp van boven konden gebruiken.

  Lees verder
 • De paden op, de lanen in

  (03-01-2017)

  Roerdalen is een paradijs voor mensen die van wandelen houden. U vindt de mooiste paden en wandelwegen door een van de wandelroutes te volgen. 

  Lees verder
 • Kom ravotten in de natuur!

  (03-01-2017)

  Rondom Bezoekerscentrum De Boshut bij Nationaal Park de Meinweg vind je een speelbos, klimbos, waterspel en een kabouterpad.

  Lees verder