24 De Treurwilgen van de Kerkberg

Van hieruit zie je goed hoe de grote neo-romaanse kerk op een helling ligt: een kerkberg. Op de berg stond al meer dan 1000 jaar geleden een houten kerk. De kapel in het dal staat onder hemelhoge treurwilgen en beuken. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd ze verwoest. Maar de buurt heeft de kapel weer opgebouwd. Dat gebeurde met veel vakmanschap en duurzame materialen: een vloer van natuursteen, muren van veldbrandsteen, hardstenen zuilen, een smeedijzeren hek en muizentanden boven aan de zijgevels.

Waar vind je deze geluksplek?

Je vindt deze geluksplek bij de kapel achter de SInt Martinuskerk van Vlodrop. De kapel ligt aan de kruising Kerkbergweg/Kasteelweg. Parkeren kan op de markt. De GPS-coördinaten zijn: 51.12998, 6.07652.
 

Wandelen

Wil je je bezoek aan de geluksplek combineren met een wandeling? Bekijk de detailkaart van de wandelroute. Je kunt ook de volledige wandelkaart KnopenLopen downloaden.

Geocaching

Bij iedere geluksplek is ook een geluksgeocache verstopt! Een geocache is een soort ‘schat’ die met GPS kan worden gezocht. Om een geocache te zoeken, heeft u een GPS-ontvanger nodig zoals een smartphone. Zoek ook de geocache bij deze geluksplek!