18 De Loungebank aan de Roer

Een onverwachte loungebank in een verscholen bocht van de rivier. De Roer krijgt hier de vrije loop door het vlakke landschap. Zitten op de loungebank maakt ons ervan bewust hoe speciaal de plek is. Neem de tijd om voluit van de rust te genieten. De Roer was in de jaren zeventig nog een ernstig vervuilde rivier. Nu zwemmen er meer dan dertig soorten vis in.

Waar vind je deze geluksplek?

De loungebank staat bij rivier de Roer. Parkeren kan op de parkeerplaats bij Grootestraat 49, Vlodrop. Ga linksaf de brug over. Ga bij de rotonde Tussen de Bruggen/Bondersweg richting Herkenbosch (Bondersweg) en sla bij het eerste zandpad linksaf. Volg de bordjes WaterWandelWereld nummer 6. Zo kom je bij de loungebank aan de Roer.De GPS-coördinaten zijn: 51.14088, 6.07903.

Wandelen

Wil je je bezoek aan de geluksplek combineren met een wandeling? Bekijk de detailkaart van de wandelroute. Je kunt ook de volledige wandelkaart KnopenLopen downloaden.

Geocaching

Bij iedere geluksplek is ook een geluksgeocache verstopt! Een geocache is een soort ‘schat’ die met GPS kan worden gezocht. Om een geocache te zoeken, heeft u een GPS-ontvanger nodig zoals een smartphone. Zoek ook de geocache bij deze geluksplek!