16 Het Knuppelpad van Sint Ludwig

Het romantische knuppelpad over het moeras van de Rode Beek. Kraakhelder water en een rode bodem boordevol ijzer. Zie je het waterstroompje uit de grond komen en de beek in stromen? De beek vormt de natuurlijke grens tussen Nederland en Duitsland. Hier groeit ook een bijzonder plantje: Gagel. Vroeger werd dit gebruikt in plaats van hop voor het brouwen van bier. Gagelbier is sinds kort weer verkrijgbaar in Roerdalen.

Waar vind je deze geluksplek?

Coördinaten Global Positioning System (GPS): 51.15119, 6.15814.

Knuppelpad. Parkeerplaats tegenover Café van Kempen, Station 20, Vlodrop. Vanaf de parkeerplaats loop je van wandelknooppunt 79 over het knuppelpad naar 78, 77 en 76. Lengte van de route is ongeveer 4 km.

Wandelen

Wil je je bezoek aan de geluksplek combineren met een wandeling? Bekijk de detailkaart van de wandelroute. Je kunt ook de volledige wandelkaart KnopenLopen downloaden.

Geocaching

Bij iedere geluksplek is ook een geluksgeocache verstopt! Een geocache is een soort ‘schat’ die met GPS kan worden gezocht. Om een geocache te zoeken, heeft u een GPS-ontvanger nodig zoals een smartphone. Zoek ook de geocache bij deze geluksplek!