15 Het Paviljoen van het Bospark

Het bospark hoorde bij het voormalig franciscaans college Sint Ludwig (1904). In 1990 nam de Indiase goeroe Maharishi Mahesh Yogi er zijn intrek. Hij is onder andere bekend van zijn contacten met The Beatles die bij Maharishi destijds Transcendente Meditatie geleerd hebben. Sindsdien is hier het wereldhoofdkwartier van de beweging Transcendente Meditatie, met miljoenen aanhangers. Maharishi stierf in 2008. Hier volgen mensen uit de hele wereld meditaties en opleidingen. Achter 164 wapperende vlaggen zie je het goudkleurige houten paleis.

Waar vind je deze geluksplek?

Deze geluksplek ligt in het Bospark. Het bospark maakt deel uit van het MERU complex (Maharishi European Research University). Het adres is Station 24 in Vlodrop en is vrij toegankelijk. Via het paadje aan de rechterkant van de parkeerplaats bij de receptie (bij de slagboom) loop je naar het spirituele bospark. De GPS-coördinaten van deze plek zijn: 51.15556, 6.15686.

Wandelen

Wil je je bezoek aan de geluksplek combineren met een wandeling? Bekijk de detailkaart van de wandelroute. Je kunt de volledige wandelkaart KnopenLopen downloaden.

Geocaching

Bij iedere geluksplek is ook een geluksgeocache verstopt! Een geocache is een soort ‘schat’ die met GPS kan worden gezocht. Om een geocache te zoeken, heeft u een GPS-ontvanger nodig zoals een smartphone. Zoek ook de geocache bij deze geluksplek!