K3 De Libellen in het Moerasbos

Hier vliegen LIBELLEN over het water. Libellen zijn mooi en gelukkig. Ze kunnen vliegen zoals een helikopter: recht opstijgen en stil hangen in de lucht. Ze kunnen zelfs achteruit vliegen.

Deze locatie is ook aangewezen als geluksplek voor volwassenen: 08 De Bevers van het Moerasbos.

Waar vind je deze geluksplek?

Coördinaten Global Positioning System (GPS): 51.15530, 5.98788.

Moerasbos. Parkeerplaats Linnerheide, Stichting het Limburgs Landschap, kruising Linnerweg/Berkenallee. Ga met je rug naar het informatiebord staan. Loop vanaf de parkeerplaats de Berkenallee af. Na ongeveer 500 meter ligt aan de rechterzijde het moerasbos van Landgoed Hoosden en staat schuilhut ’t Huppelke.Geluksbank twee staat bij het begin van de Linnerheide. Loop met het Moerasbos aan je linkerkant richting parkeerplaats Linnerheide (Limburgs Landschap). Onderweg loop je tussen de verschillende gewassen die hier geteeld worden. Voor de derde geluksbank steek je de kruising over. Na ongeveer 300 meter zie je hem staan bij de imposante toegangslaan naar boerderij Mortelshof.

Wandelen

Wil je je bezoek aan de geluksplek combineren met een wandeling? Bekijk de detailkaart van de wandelroute. Je kunt ook de volledige wandelkaart KnopenLopen downloaden.