08 De Bevers van het Moerasbos

Ontdek de drie bankjes van klein geluk tussen Landgoed Hoosden, de Linnerheide en Mortelshof. Hier kijk je over glooiende velden en de steeds weer wisselende gewassen. Deze locatie is ook aangewezen als kinderplek. Zie: K3 De Libellen in het Moerasbos.

Waar vind je deze geluksplek?

De geluksplek ligt bij het moerasbos bij het natuurgebied Linnerheide, Parkeren kan bij de parkeerplaats van dit natuurgebied van Stichting het Limburgs Landschap, bij de kruising Linnerweg/Berkenallee.

Je start bij de geluksbank van schuilhut ’t Huppelke aan de rand van het Moerasbos van Landgoed Hoosden.Ga met je rug naar het informatiebord staan. Loop vanaf de parkeerplaats de Berkenallee af. Na ongeveer 500 meter ligt aan de rechterzijde het moerasbos van Landgoed Hoosden en staat schuilhut ’t Huppelke.Geluksbank twee staat bij het begin van de Linnerheide. Loop met het Moerasbos aan je linkerkant richting parkeerplaats Linnerheide (Limburgs Landschap). Onderweg loop je tussen de verschillende gewassen die hier geteeld worden. Voor de derde geluksbank steek je de kruising over. Na ongeveer 300 meter zie je hem staan bij de imposante toegangslaan naar boerderij Mortelshof. De GPS-coördinaten van deze geluksplek zijn: 51.15530, 5.98788.

Wandelen

Wil je je bezoek aan de geluksplek combineren met een wandeling? Bekijk de detailkaart van de wandelroute. Je kunt ook de volledige wandelkaart KnopenLopen downloaden.

Geocaching

Bij iedere geluksplek is ook een geluksgeocache verstopt! Een geocache is een soort ‘schat’ die met GPS kan worden gezocht. Om een geocache te zoeken, heeft u een GPS-ontvanger nodig zoals een smartphone. Zoek ook de geocache bij deze geluksplek!