06 Fluisteren in Bergerbos

Het klinkt misschien vreemd om een begraafplaats een geluksplek te noemen, maar de dood maakt deel uit van ons leven. De herinnering aan onze doden levend houden en het zoeken naar zingeving dragen bij aan een harmonieus leven. Het Bergerbos is een open en natuurlijke plek. Er zijn hier meer dan 2000 mensen begraven. Je ziet hun namen rechts aan de ingang op de basaltkeien rondom de gedenkzuil. Samen vormen ze een plattegrond. Op die manier vind je hun graf in het bos bij zwerfkeien of andere natuurelementen. Je kunt hier rustig wandelen. Fluisteren en luisteren.

Waar vind je deze geluksplek?

Deze plek vind je bij Natuurbegraafplaats Bergerbos, Roskam 7 in Sint Odiliënberg.De GPS-coördinaten zijn: 51.13117, 6.00065.

Wandelen

Wil je je bezoek aan de geluksplek combineren met een wandeling? Bekijk de detailkaart van de wandelroute. Je kunt ook de volledige wandelkaart KnopenLopen downloaden.

Geocaching

Bij iedere geluksplek is ook een geluksgeocache verstopt! Een geocache is een soort ‘schat’ die met GPS kan worden gezocht. Om een geocache te zoeken, heeft u een GPS-ontvanger nodig zoals een smartphone. Zoek ook de geocache bij deze geluksplek!