04 De Kathedraal van het Munnichsbos

Het Munnichsbos of Monnikenbos is een eeuwenoud natuurbos. Hier gaat de natuur zijn gang. Een paradijs voor mossen, varens, paddenstoelen, spechten en eekhoorns. Indrukwekkend is ‘de Kathedraal’, een eeuwenoud beukenbos waar de bomen op pilaren van een imposante kerk lijken.

Waar vind je deze geluksplek?

Coördinaten Global Positioning System (GPS): 51.12401, 5.99902.

Kathedraal van bomen. Ligt waar de weg Roskam overgaat in een onverharde weg, de weg van Sint Odiliënberg naar Waldfeucht. Er is een picknickbank bij het bruggetje over de Vlootbeek. Hier kun je de auto parkeren. Na ongeveer 200 meter kun je rechtsaf het Munnichsbos in. Loop verder het bos in en hou het rechterpad aan (tussen de beuken door). Na ongeveer 300 meter kom je bij een open gedeelte tussen de grote bomen.

Wandelen

Wil je je bezoek aan de geluksplek combineren met een wandeling? Bekijk de detailkaart van de wandelroute. Je kunt ook de volledige wandelkaart KnopenLopen downloaden.

Geocaching

Bij iedere geluksplek is ook een geluksgeocache verstopt! Een geocache is een soort ‘schat’ die met GPS kan worden gezocht. Om een geocache te zoeken, heeft u een GPS-ontvanger nodig zoals een smartphone. Zoek ook de geocache bij deze geluksplek!