25 De Raad van Elf

Bij twee bankjes staat het carnavalsmonument van Posterholt: de Biemösjebaum. Wat zou dat woord betekenen? Vijf van de zes kerkdorpen van Roerdalen hebben zo’n carnavalsmonument. Carnaval wordt hier voor de vastenperiode uitbundig gevierd op een manier die aansluit bij het Rijnland. Elke carnavalsvereniging heeft een eigen prins en een Raad van Elf. Elf is van oudsher het getal van dwazen en gekken. Geluk is nooit ver weg.

Waar vind je deze geluksplek?

De geluksplek ligt bij het carnavalsmonument op het groenstrookje, schuin tegenover de Sint Matthiaskerk, aan de Nieuw-Holsterweg in Posterholt. Parkeren kan bij de kerk. De GPS-coördinatenzijn: 51.12279, 6.03278.
 

Wandelen

Wil je je bezoek aan de geluksplek combineren met een wandeling? Bekijk de detailkaart van de wandelroute. Je kunt ook de volledige wandelkaart KnopenLopen downloaden.

Geocaching

Bij iedere geluksplek is ook een geluksgeocache verstopt! Een geocache is een soort ‘schat’ die met GPS kan worden gezocht. Om een geocache te zoeken, heeft u een GPS-ontvanger nodig zoals een smartphone. Zoek ook de geocache bij deze geluksplek!