05 De Aerdmannetjes van Kasteel Aerwinkel

Dit romantische 19de eeuwse kasteel (gebouwd in 1854 door architect Pierre Cuypers) ligt in een Engelse landschapstuin. Sommige beuken, eiken en esdoorns zijn 150 jaar oud. Het lijkt het gedroomde domein voor goedaardige en hulpvaardige Aerdmannetjes. Met wat verbeelding zie je er overal sporen van. Ga voorbij de poort rechts het bos in (volg richting knooppunt 38). Loop tot aan het water en de bruggetjes voor een mooi uitzicht op het kasteel.

Deze locatie is ook aangewezen als kinderplek. Zie: K2 De nieuwsgierige Alpaca’s van het Kasteel.

Waar vind je deze geluksplek?

De geluksplek ligt bij Kasteel Aerwinkel, Aerwinkelsallee 1, Posterholt.
Deze geluksplek is het beste te voet of met de fiets te bereiken. Er is een beperkt aantal parkeerplaatsen.
Kom je met de auto, rijd dan voorbij het kasteel 100 meter rechtdoor en ga dan naar links. Je kunt dan parkeren bij de Gasterij. De GPS-coördinaten zijn: 51.12801, 6.01208.

Wandelen

Wil je je bezoek aan de geluksplek combineren met een wandeling? Bekijk de detailkaart van de wandelroute. Je kunt de volledige wandelkaart KnopenLopen downloaden.

Geocaching

Bij iedere geluksplek is ook een geluksgeocache verstopt! Een geocache is een soort ‘schat’ die met GPS kan worden gezocht. Om een geocache te zoeken, heeft u een GPS-ontvanger nodig zoals een smartphone. Zoek ook de geocache bij deze geluksplek!