03 De Goudschat van 't Sweeltje

Hier vond een amateurarcheoloog in 2009 een Romeinse schat van bijna 2000 jaar oud: 65 zilveren en 6 gouden munten uit het jaar 69 na Christus. De Bataafse Opstand zorgde toen in deze streek voor grote onrust. Wie zou hier zijn geld verstopt hebben? Vijf van deze munten zijn hier uitvergroot langs de Vlootbeek te vinden. Volg het pad tot aan het muurtje bij de weg, 500 meter verder. Vanaf het muurtje heb je een mooi uitzicht op het landelijke panorama van Montfort.

Waar vind je deze geluksplek?

Coördinaten Global Positioning System (GPS): 51.13028, 5.95726.

Vindplaats muntschat, Sweeltjesbosweg, Montfort. Parkeren bij infobord ’t Sweeltje van het Limburgs Landschap. Loop vanaf de parkeerplaats naar wandelknooppunt 34. Loop dan richting knooppunt 2. Over het bruggetje is de geluksplek. Via knooppunt 7-3-1 kom je weer terug bij de parkeerplaats. Lengte van de route is ongeveer 6 kilometer.
 

Wandelen


Wil je je bezoek aan de geluksplek combineren met een wandeling? Bekijk de detailkaart van de wandelroute. Je kunt de volledige wandelkaart KnopenLopen downloaden.

Geocaching

Bij iedere geluksplek is ook een geluksgeocache verstopt! Een geocache is een soort ‘schat’ die met GPS kan worden gezocht. Om een geocache te zoeken, heeft u een GPS-ontvanger nodig zoals een smartphone. Zoek ook de geocache bij deze geluksplek!