02 De Stuifduinen van Rozendaal

Deze plek maakt deel uit van Landgoed Rozendaal. Ze is door kinderen van Roerdalen genomineerd als kinderplek. Het is de ideale plek om te ravotten in het zand, van de duinen te glijden, verstoppertje te spelen of in de bomen te klimmen. De duinen staan vol heide, brem en berkenbomen. Je hoort en ziet hier zeldzame vogels, zoals de roodborsttapuit. In het seizoen kleurt de heide het gebied paars.

Deze plek is ook aangewezen als Kinderplek: K1: Snelle Sprinkhanen in de Stuifduinen.

Waar vind je deze geluksplek?

Je vindt de geluksplek in de stuifduinen in Rozendaal (Bremberg). Parkeren kan bij parkeerplaats Landgoed Rozendaal bij kruising Rozendaal/Voorste Rozendaalweg (knooppunt 28). Loop met de parkeerplaats aan je rechterhand de weg af (knooppunt 27) en ga de eerste weg rechtsaf (richting knooppunt 26). Na ongeveer 100 meter zie je rechts de geluksplek. De GPS-coördinaten zijn: 51.13378, 5.93222.

Wandelen

Wil je je bezoek aan de geluksplek combineren met een wandeling? Bekijk de detailkaart van de wandelroute. Je kunt ook de volledige wandelkaart KnopenLopen downloaden.

Geocaching

Bij iedere geluksplek is ook een geluksgeocache verstopt! Een geocache is een soort ‘schat’ die met GPS kan worden gezocht. Om een geocache te zoeken, heeft u een GPS-ontvanger nodig zoals een smartphone. Zoek ook de geocache bij deze geluksplek!