22 De Gelukspijlers van de Fietsbrug

De fietsbrug is letterlijk het middelpunt van Roerdalen. Fietsen maakt mensen gelukkig. Nederlandse jongeren zijn de gelukkigste ter wereld. De fiets is er een goed symbool voor. Nergens ter wereld zijn er zoveel fietsende jongeren als in Nederland. Hoog ‘zelfsturend vermogen’ is een basisvoorwaarde voor geluk. Dat is gebaseerd op drie pijlers: autonomie, competentie en verbondenheid. Dit is de ideale plek om stil te staan bij deze gelukspijlers.

Zoek ook de geocache bij deze geluksplek!

Waar vind je deze geluksplek?

Coördinaten Global Positioning System (GPS): 51.14869, 6.03542.

Fietsbrug tussen Paarlo en Melick. Parkeerplaats bij Oetsjpanning De Meuleberg, Waterschei 71, Melick.

Wil je je bezoek aan de geluksplek combineren met een fietstocht? Dan kun je de fietsroute van dit kaartje volgen.Volg het fietsknooppunten-netwerk richting knooppunt 67 en 73. Tussen deze knooppunten bevindt zich de fietsbrug. Via knooppunt 72-71-77 en 76 kom je weer op je beginpunt. Lengte van de route is ongeveer 14 kilometer.

Meer fietsroutes in deze omgeving vind je via de fietsrouteplanner op de website van de VVV-Midden Limburg (Vereniging Voor Vreemdelingenverkeer). Bekijk de detailkaart van deze fietsroute. Je kunt ook de fietsknooppuntenkaart Roerdalen-Wassenberg downloaden.