21 De Propeller van Herkenbosch

Twee bijzondere geluksplekken tegenover elkaar. Bij de propeller schuilen verdriet, verlies, strijd, inzet en opoffering. Hij staat symbool voor de zes Engelse vliegtuigen die hier tijdens de Tweede Wereldoorlog werden neergehaald. Daarbij kwamen 27 jonge mannen om. Ook daarover gaat geluk: moed, vrijheid, respect en dankbaarheid. Dit is een sociale buurt. De bewoners hebben een eigen buurtvereniging: de Dr. Biermansput. Om het vijftigjarig bestaan van de put te vieren, bouwde de buurt in 1996 dit Mariakapelletje.

Waar vind je deze geluksplek?

Deze plek vind je bij het oorlogsmonument en kapelletje, kruising Molenbergweg/Steegstraat in Herkenbosch. De GPS-coördinaten zijn: 51.14898, 6.06911.

Wandelen

Wil je je bezoek aan de geluksplek combineren met een wandeling? Bekijk de detailkaart van de wandelroute. Je kunt ook de volledige wandelkaart KnopenLopen downloaden.

Geocaching

Bij iedere geluksplek is ook een geluksgeocache verstopt! Een geocache is een soort ‘schat’ die met GPS kan worden gezocht. Om een geocache te zoeken, heeft u een GPS-ontvanger nodig zoals een smartphone. Zoek ook de geocache bij deze geluksplek!