14 Het Rijk van de Elfen

Eeuwenlang gebruikten de bewoners van veertien dorpen dit gebied als gemeenschappelijk bezit om vee te hoeden, bomen te kappen, turf te steken en heide te maaien. Zo is dit gevarieerde landschap ontstaan. Nu vinden vooral gelukszoekers van heinde en verre er (een horizon) van rust.

Waar vind je deze geluksplek?

Deze geluksplek vind je bij de Rolvennen. De parkeerplaats ligt bij de spoorwegovergang aan de Meinweg, voorbij Camping het Elfenmeer.De GPS-coördinaten zijn: 51.17070, 6.10966.

Wandelen

Wil je je bezoek aan de geluksplek combineren met een wandeling? Dan kun je de wandelroute van dit kaartje volgen. Volg knooppunt 64-61-67 (Rolvennen) 66-65-61-64. Lengte van de route is ongeveer 5 kilometer. Bekijk de detailkaart van de wandelroute. Je kunt ook de volledige wandelkaart KnopenLopen downloaden.

Geocaching

Bij iedere geluksplek is ook een geluksgeocache verstopt! Een geocache is een soort ‘schat’ die met GPS kan worden gezocht. Om een geocache te zoeken, heeft u een GPS-ontvanger nodig zoals een smartphone. Zoek ook de geocache bij deze geluksplek!