Geluksworkshop Roerdalen

Geluk is een beetje ‘maakbaar’. Dat ontdek je in de praktische workshop rondom geluk die je in Roerdalen kunt volgen, alleen of in een groep. De workshop duurt ongeveer twee uur en wordt begeleid door een gelukscoach. De workshop vindt plaats bij Kasteel Aerwinkel in Posterholt. Leo Bormans, auteur van The World Book of Happiness, ontwikkelde de workshop. Doe mee en ontdek hoe je het geluk van jezelf en anderen kunt versterken.

Maakbaar Geluk

Uit onderzoek weten we dat ongeveer 50% van ons geluk genetisch bepaald is. 10% wordt bepaald door de omstandigheden zoals geld, werk of huis. 40% blijft over voor de ‘mindset’. Dit is de manier waarop wij naar de werkelijkheid kijken en de kleine of grote acties die we ondernemen voor ons geluk. De workshop gaat over het gedeelte dat je zelf in de hand hebt. Hoe ‘kijk’ jij naar geluk en naar jezelf? Wat zijn jouw geluksmomenten? Hoe kun je werken aan je eigen geluk?

Workshop

We starten met een gezellige ontvangst. Daarna krijg je een korte uitleg over maakbaar geluk. Vervolgens ga je binnen en buiten in kleine groepjes aan de slag met uiteenlopende oefeningen of vragen rondom geluk. Na afloop krijg je een leuk aandenken aan de workshop. De workshop is leuk als teambuilding of vriendenuitje. Kasteel Aerwinkel biedt diverse mogelijkheden om de workshop mee aan te vullen, bijvoorbeeld een high-tea, wandeling of lunch met streekproducten. De workshop duurt 2 tot 2,5 uur.

Wat zijn de kosten?

Aan de open workshop kun je meedoen voor 19,50 euro per persoon. De workshop gaat door bij minimaal 8 deelnemers. Voor groepen is het tarief afhankelijk van de grootte van de groep. Bij een groep van 8 tot en met 15 deelnemers is het tarief 18,50 euro per persoon. Voor een groep van 16 tot en met 30 deelnemers betaal je 15,50 euro per persoon. De workshop wordt dan gegeven door twee gelukscoaches.

Data workshop

De individuele geluksworkshop wordt in 2018 op de volgende data aangeboden:

zondag 27 mei
zondag 24 juni
zondag 22 juli
zondag 26 augustus
zondag 16  september

De workshop start om 14:00 uur.

Adres

Aerwinkelsallee 1, 6061 GT Posterholt.
Rijd langs het kasteel door naar de parkeerplaats gelegen voor de Gasterij. Hier staat een bord, dat u de weg wijst naar Gasterij Geluk(t).

Hoe kan ik boeken?

Groepen kunnen de workshops reserveren bij afdeling Reserveringen van de VVV Midden-Limburg (Vereniging Voor Vreemdelingenverkeer), telefoon (0475) 330 289. Of mailen naar reservering@vvvmiddenlimburg.nl. Voor de reservering en het regelwerk betaal je 16,50 euro per groep. Als individu kun je deelnemen aan de ‘open workshop’ die regelmatig wordt gegeven. Check de data in de webwinkel van de VVV Midden-Limburg.

Leo Bormans:

"Deze workshop gaat niet over ballonnen, brave spreuken of de ondergaande zon. Maakbaar geluk is wetenschappelijk aangetoond. We kunnen niemand verplichten gelukkig te zijn. We kunnen wel samen op zoek gaan naar de voorwaarden die we voor onszelf en anderen kunnen scheppen om een beetje gelukkiger door het leven te gaan. Daar gaat deze workshop over. Veel plezier alvast."