Vissen

Op verschillende plekken in Roerdalen kunt u uw hengel uitslaan. Zo is er een aantal visvijvers en kunt u vissen op de Roer. U heeft een vergunning en/of VISpas nodig.

Vissen op de Roer

In de Roer leven meer dan 30 vissoorten. Voorbeelden hiervan zijn de zalm, zee-, beek- en bronforel, kopvoorn, sneep en barbeel. Sommige soorten zijn zelfs uniek in Nederland. Lees meer over de benodigde vergunningen op de pagina van Visit Noord- en Midden-Limburg.

Visvijvers

In de dorpen Herkenbosch, Vlodrop, Posterholt liggen visvijvers die eigendom zijn van of worden beheerd door de plaatselijke hengelsportverenigingen. Naast de VISpas moet u ook bij de vereniging een vergunning aanvragen om te mogen vissen. Ook al bent u ergens anders al lid. Dubbele afdracht wordt terug gegeven door Sportvisserij Nederland. Voor de visvijvers in Montfort en Sint Odiliënberg vraagt u (naast uw VISpas) een vergunning aan bij de gemeente. U maakt hiervoor telefonisch een afspraak via telefoonnummer 0475 538 888.

De visvijver in Herkenbosch ligt aan De Meinweg en is bereikbaar via de parkeerplaats bij recreatiecentrum Elfenmeer. Voor inlichtingen kunt u terecht bij:
Hengelsportvereniging St. Petrus Herkenbosch
De heer H.W.A.M. Dohmen
(0475) 520 903

De visvijver in Vlodrop ligt aan de Effelderweg. Voor inlichtingen kunt u terecht bij:
Hengelsportvereniging De Rietvoorn

De visvijver in Posterholt ligt aan de Holsterkampweg. Voor inlichtingen kunt u terecht bij:
Hengelsportvereniging Posterholt-St. Odiliënberg
De heer J.W.G. Vosdellen
(0475)  402 641

De visvijver in Sint Odiliënberg ligt in 't Zittart. Voor een visvergunning neemt u contact op met gemeente Roerdalen via telefoonnummer 0475 538 888. 

De visvijver in Montfort ligt tussen de Boordmoolweg en Achter de Hoven. Voor een visvergunning neemt u contact op met gemeente Roerdalen via telefoonnummer 0475 538 888.

Verder ligt in Montfort Forellenvijver Nooit Gedacht.

VISpas

Om te mogen vissen heeft u een VISpas nodig. Bent u lid van een aangesloten hengelsportvereniging? Dan kunt u de VISpas aanvragen via uw hengelsportvereniging. Niet-aangesloten sportvissers en vrije hengelaars kunnen een kleine VISpas aanvragen bij het postkantoor of via de website van Sportvisserij Nederland. Hier vindt u ook meer informatie over de VISpas.