Vissen

Op verschillende plekken in Roerdalen kunt u uw hengel uitslaan. Zo is er een aantal visvijvers en kunt u vissen op de Roer. U heeft meestal een vergunning of VISpas nodig.

Vissen op de Roer

In de Roer leven meer dan 30 vissoorten. Voorbeelden hiervan zijn de zalm, zee-, beek- en bronforel, kopvoorn, sneep en barbeel. Sommige soorten zijn zelfs uniek in Nederland. Met een dagvergunning kunt u vissen op grote delen van beide oevers van de Roer, vanaf de Nederlandse grens in Vlodrop tot aan de brug bij de Maastrichterweg-Andersonweg in Roermond. Jaarvergunningen voor de Roer zijn beschikbaar voor de leden van de vier deelnemende visverenigingen (Ool-Herten, Herkenbosch, Vlodrop en Posterholt) en kosten € 4,50. Deze vergunningen zijn verkrijgbaar bij de verenigingen. Voor niet-leden zijn dagvergunningen te koop bij de VVV Roerdalen in Herkenbosch. De kosten bedragen € 4,50. U kunt ook voor €10,00 een weekvergunning aanschaffen.

Visvijvers

In de dorpen Herkenbosch, Vlodrop en Posterholt liggen visvijvers. Ze zijn eigendom van of worden beheerd door de plaatselijke hengelsportverenigingen.

De visvijver in Herkenbosch ligt aan De Meinweg en is bereikbaar via de parkeerplaats bij recreatiecentrum Elfenmeer. Voor inlichtingen kunt u terecht bij:
Hengelsportvereniging St. Petrus Herkenbosch
De heer H.W.A.M. Dohmen
(0475) 520 903

De visvijver in Vlodrop ligt aan de Effelderweg. Voor inlichtingen kunt u terecht bij:
Hengelsportvereniging De Rietvoorn

De visvijver in Posterholt ligt aan de Holsterkampweg. Voor inlichtingen kunt u terecht bij:
Hengelsportvereniging Posterholt-St. Odiliënberg
De heer J.W.G. Vosdellen
(0475)  402 641

Verder ligt in Montfort Forellenvijver Nooit Gedacht.

VISpas

Sinds 2007 zijn de Sportvisakte en de Grote Vergunning vervangen door de VISpas en de kleine VISpas. Bent u lid van een aangesloten hengelsportvereniging, dan kunt u de VISpas aanvragen via uw hengelsportvereniging. Niet-aangesloten sportvissers en vrije hengelaars kunnen een kleine VISpas aanvragen bij het postkantoor of via de website van Sportvisserij Nederland. Hier vindt u ook meer informatie over de VISpas.