Vissen

Op verschillende plekken in Roerdalen kunt u uw hengel uitslaan. Zo is er een aantal visvijvers en kunt u vissen op de Roer. U heeft een vergunning en/of VISpas nodig.

Vissen op de Roer

In de Roer leven meer dan 30 vissoorten. Voorbeelden hiervan zijn de zalm, zee-, beek- en bronforel, kopvoorn, sneep en barbeel. Sommige soorten zijn zelfs uniek in Nederland. Lees meer over de benodigde vergunningen op de website van Hart van Limburg (VVV).

Visvijvers

In de dorpen Herkenbosch, Vlodrop, Posterholt liggen visvijvers die eigendom zijn van of worden beheerd door de plaatselijke hengelsportverenigingen. Naast de VISpas moet u ook bij de vereniging een vergunning aanvragen om te mogen vissen. Ook al bent u ergens anders al lid. Dubbele afdracht wordt terug gegeven door Sportvisserij Nederland. Voor de visvijvers in Montfort en Sint Odiliënberg vraagt u (naast uw VISpas) een vergunning aan bij de gemeente. U maakt hiervoor telefonisch een afspraak via telefoonnummer 0475 538 888.

De visvijver in Herkenbosch ligt aan De Meinweg en is bereikbaar via de parkeerplaats bij recreatiecentrum Elfenmeer. Voor inlichtingen kunt u terecht bij:
Hengelsportvereniging St. Petrus Herkenbosch
De heer H.W.A.M. Dohmen
(0475) 520 903

De visvijver in Vlodrop ligt aan de Effelderweg. Voor inlichtingen kunt u terecht bij:
Hengelsportvereniging De Rietvoorn

De visvijver in Posterholt ligt aan de Holsterkampweg. Voor inlichtingen kunt u terecht bij:
Hengelsportvereniging Posterholt-St. Odiliënberg
De heer J.W.G. Vosdellen
(0475)  402 641

De visvijver in Sint Odiliënberg ligt in 't Zittart. Voor een visvergunning neemt u contact op met gemeente Roerdalen via telefoonnummer 0475 538 888. Een VISpas is niet nodig.

De visvijver in Montfort ligt tussen de Boordmoolweg en Achter de Hoven. Voor een visvergunning neemt u contact op met gemeente Roerdalen via telefoonnummer 0475 538 888. Een VISpas is niet nodig.

Verder ligt in Montfort Forellenvijver Nooit Gedacht.

VISpas

Om te mogen vissen heeft u een VISpas nodig. Bent u lid van een aangesloten hengelsportvereniging? Dan kunt u de VISpas aanvragen via uw hengelsportvereniging. Niet-aangesloten sportvissers en vrije hengelaars kunnen een kleine VISpas aanvragen bij het postkantoor of via de website van Sportvisserij Nederland. Hier vindt u ook meer informatie over de VISpas.