Ruiter- en menpaden

Voor ruiters zijn in De Meinweg mogelijkheden te over. In 2015 is er een nieuw ruiter- en menknooppuntennetwerk geopend. Het netwerk loopt door de Meinweg en ver daarbuiten en is in totaal 150 kilometer lang. Via 95 knooppunten kunt u uw eigen route uitstippelen en doorrijden naar bijvoorbeeld het Sweeltje en de Luzenkamp. Ook kunt u doorrijden naar Echt-Susteren en Roermond of Duitsland. Rond het gebied liggen diverse maneges die kunnen dienen als startpunt voor uw tocht.

U kunt gebruik maken van de ruiterrouteplanner op de website van Hart van Limburg (VVV) voor het plannen van uw route.

Download de ruiterkaart (pdf)

Hindernisbaan

Zoekt u wat meer uitdaging tijdens het paardrijden? Dan kunt u gebruik maken van een speciale hindernisbaan voor paarden. Deze ligt in de buurt van manege Venhof en is bedoeld voor ruiters en menners. Het bestaat uit een terrein van 155 meter lang en zo'n 25 meter breed. Hierop zijn hindernissen in de vorm van grote eikenhouten stammen geplaatst. De zwaarte van de hindernissen is zo gekozen dat zowel recreanten als topsporters er gebruik van kunnen maken.

De hindernisbaan is in opdracht van de gemeente door rij- en menvereniging ‘De Venruiters‘ ontworpen en geplaatst. De baan is openbaar, dus iedereen mag er gebruik van maken. De aanleg is onder andere betaald vanuit een subsidie van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.