Kasteel Aerwinkel

Kasteel Aerwinkel ligt, omgeven door een prachtig aangelegde Engelse landschapstuin, tussen Posterholt en buurtschap ’t Reutje. Wilt u een kijkje nemen? Neem dan deel aan een van de vele activiteiten die op het Landgoed worden georganiseerd.

Geschiedenis

Kasteel Aerwinkel wordt voor het eerst genoemd in geschriften uit 1544. In de negentiende eeuw bouwde de bekende Roermondse architect Pierre Cuypers het huidige gebouw. Ook ontwierp hij het omringende park dat onlangs werd opgenomen in de European Garden Heritage Network (EGHN). Aangrenzend vindt u het prachtige Munnichsbos waar u uitgebreid kunt wandelen of fietsen.

Geluksplekken

De omgeving van Kasteel Aerwinkel is het toneel van enkele geluksplekken: De Aerdmannetjes van Kasteel Aerwinkel en kinderplek K2, de nieuwsgierige alpaca’s van het Kasteel. Een wandeling door het mooie Munnichsbos kunt u combineren met een bezoek aan geluksplek 4: De Kathedraal van het Munnichsbos. Sluit uw bezoek af met een hapje en een drankje bij Gasterij Geluk(t). Deze Brasserie is gevestigd in de gerestaureerde Tiendschuur van Landgoed Kasteel Aerwinkel

Activiteiten

Rondom het Kasteel kunt u prachtig wandelen en fietsen en van de Engelse landschapstuin genieten. Op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag is Gasterij Geluk(t) geopend en is de tuin opengesteld voor publiek. Speciaal voor kinderen is er een avontuurlijke speurtocht door de tuin van het Kasteel in de vorm van een Slakkenspoor. U kunt ook bij Kasteel Aerwinkel terecht voor het vieren van uw huwelijk, een communiefeest of het maken van een fotoreportage. Maar ook kinderfeestjes, personeelsuitstapjes of een high tea behoren tot de mogelijkheden. Er zijn verschillende ruimtes beschikbaar in het kasteel, de Kapel of in de gerestaureerde Tiendschuur.

Zakelijk

Kasteel Aerwinkel biedt diverse vergaderarrangementen. Indien gewenst kunnen deze worden uitgebreid met diverse workshops. U kunt hiervoor terecht in de Kapel, de Trouwzaal van het kasteel en in de Gasterij Geluk(t).

Aerwinkelallee 1
6061 GT Posterholt
06-45386433
www.kasteelaerwinkel.nl

Komt u met de auto, rijd dan voorbij het kasteel 100 meter rechtdoor en ga dan naar links. U kunt dan parkeren bij de Gasterij.