RSS

Heemkundevereninging viert jubileum

Heemkundevereniging Roerstreek bestaat dit jaar vijftig jaar. Om dit te vieren organiseert de vereniging op 1 en 2 juli een groot historisch feest. Dit feest is in Sint Odiliënberg op het Kerkplein waar een kampement uit de Tweede Wereldoorlog is nagebouwd. Op een terrein aan de overkant van de Roer, dat via een pontonbrug is te bereiken, kunt u kampementen van Romeinen, Vikingen, Gelderse, Bourgondische en Franse troepen bekijken.

Programma

Op beide dagen voeren meer dan 250 acteurs in historische kostuums van 10.00 tot 18.00 uur krijgshandelingen en demonstraties uit. Ook spelen ze de verovering van de Roerbrug in de Tweede Wereldoorlog na. U kunt deze strijd van dichtbij meebeleven! Op zaterdagavond 1 juli laat Bill Bakers Bigband met muziek van Glenn Miller de tijd van de Tweede Wereldoorlog herleven.

Wat kost het?

U kunt nu vast voor € 4,50 een kaartje kopen bij het Roerstreekmuseum en bij de Plus supermarkten in Sint Odiliënberg en Posterholt. De entreeprijs bij de kassa van het evenement op 1 en 2 juli is € 5,00. Kaarten voor het concert kosten € 9,50 in de voorverkoop en € 10,- aan de kassa. Kijk ook eens op www.roerstreekmuseum.nl.