RSS

Nieuws

 • Vliegend hert gezocht in Limburg

  (21-06-2017)

  De stichting IKL nodigt bewoners in Limburg uit om waarnemingen van vliegende herten door te geven.

  Lees verder
 • Schapen begrazen natuurgebieden

  (15-06-2017)

  De komende twee jaar gaat schaapsherder Bennie Vaasen met zijn kudde een aantal rondgangen maken. Hij bezoekt onder meer het Swalmdal, Maalbroek, Melickerheide en het gebied rond de IJzeren Rijn op de Meinweg.

  Lees verder
 • Heemkundevereninging viert jubileum

  (15-06-2017)

  Heemkundevereniging Roerstreek bestaat dit jaar vijftig jaar. Om dit te vieren organiseert de vereniging op 1 en 2 juli een groot historisch feest. Dit feest is in Sint Odiliënberg op het Kerkplein waar een kampement uit de Tweede Wereldoorlog is nagebouwd. Op een terrein aan de overkant van de Roer, dat via een pontonbrug is te bereiken, kunt u kampementen van Romeinen, Vikingen, Gelderse, Bourgondische en Franse troepen bekijken.

  Lees verder
 • Op zoek naar zwijnen op De Meinweg

  (12-06-2017)

  Samen met een gids van Staatsbosbeheer dwalen door de nacht, op zoek naar zwijnen? Tijdens Speuren naar zwijnen op De Meinweg op zaterdag 24 juni kunt u het beleven. De wandeling begint om 20:00 uur. Aanmelden en meer informatie: www.natuurparkenlimburg.nl.

 • Natuurtheater - sprookjes komen tot leven!

  (12-06-2017)

  Sprookjesfiguren, kruidenvrouwtjes, Noormannen, fabeldieren en zelfs Griekse goden. Ze komen tot leven midden in het mooiste decor dat er bestaat: het prachtige landschap van Grenspark Maas-Swalm-Nette. Ook Roerdalen maakt hier deel van uit.

  Lees verder
 • Winactie: wie gunt u geluk?

  (12-06-2017)

  Geluk verbindt mensen met elkaar. Het zorgt voor positiviteit, respect en vertrouwen. Wij maken ‘klein geluk’ groter. Doet u mee? Tijdens onze geluksworkshops bij Landgoed Aerwinkel in Posterholt leert u hoe u uw eigen geluk ‘maakt’. Doe mee en ontdek hoe u het geluk van uzelf en anderen kunt versterken.

  Lees verder
 • Ruil uw oude fietsknooppuntenkaart in

  (27-04-2017)

  Elk jaar verschijnt van Routebureau Noord- en Midden-Limburg een nieuwe fietsknooppuntenkaart. Op deze kaart staan alle wijzigingen die in het jaar daarvoor zijn doorgevoerd.

  Lees verder
 • Geluksworkshops Kasteel Aerwinkel

  (20-04-2017)

  Op zondagmiddag 18 juni is er weer een geluksworkshop bij Kasteel Aerwinkel in Posterholt. Je leert werken aan je eigen geluk. Een Geluksworkshop duurt twee uur en kost 19,50 per persoon. Reserveren kan via VVV Midden-Limburg reservering@vvvmiddenlimburg.nl. Meer informatie staat op www.roerdalen.nl/geluksplekken.

  Lees verder
 • Jeugdnatuurclub De Meinweg Kids Rangers

  (11-04-2017)

  Dwaal jij graag door de natuur? Ben jij een echte ontdekker en gek van dieren in het wild? Ga dan bij De Meinweg Kids Rangers! Van april tot en met oktober iedere woensdag een spannende middag in De Meinweg.

  Lees verder
 • Meinwegroutes getest door consumentenbond

  (29-03-2017)

  De consumentenbond testte drie fietsroutes op de Meinweg. Lees hier wat redacteur Kees Verplanke vindt van de Liberation Route van 12,5 km, fietsroute Klein Geluk van 62 km en de wandelroute Ronde Meinweg van 21,5 km. 

  Lees verder
 • De paden op, de lanen in

  (03-01-2017)

  Roerdalen is een paradijs voor mensen die van wandelen houden. U vindt de mooiste paden en wandelwegen door een van de wandelroutes te volgen. 

  Lees verder
 • Kom ravotten in de natuur!

  (03-01-2017)

  Rondom Bezoekerscentrum De Boshut bij Nationaal Park de Meinweg vind je een speelbos, klimbos, waterspel en een kabouterpad.

  Lees verder
 • Apollobad open tot 1 augustus 2017

  (06-06-2016)

  De gemeenteraad heeft besloten dat het Apollobad open blijft tot 1 augustus 2017. Op 21 april is het haalbaarheidsonderzoek van het Burgerplatform Zwemmend Roerdalen in de gemeenteraad behandeld.

  Lees verder